Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Gebouwen

Projecten

Merken

Landen

Producten

We can't find any results that match your search

Rockpanel Case Study Oudsbergen Belgium
Rockpanel Woods Beuken
Woonwijk / Flatgebouw
13 okt 2021

Uniforme gevel voor vierwoonst dankzij Rockpanel Woods

In de Heiderbosstraat in de fusiegemeente Oudsbergen bevindt zich ingebed in het groen een modern nieuwbouwproject naar een ontwerp van Buro B uit Genk. Achter de uniforme gevel gaan vier appartementen schuil met zicht op achterliggende weides en bos. De gevel op het gelijkvloers werd bekleed met Rockpanel Woods Beuken, waardoor het één bouwvolume lijkt met een visuele continuïteit.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Lokeren Belgium
Rockpanel Premium A2
Woonwijk / Flatgebouw
12 okt 2021

Indrukwekkende gevelrenovatie voor beeldbepalend flatgebouw Lokeren

De buitengevel van het hoogste woongebouw in Lokeren is ingrijpend gerenoveerd. De kenmerkende grauwe betonnen gevel is warm en brandveilig ingepakt en aangekleed met Euroklasse A2 Rockpanel Metals gevelpanelen die het flatgebouw een bijzondere uitstraling geven. Een speciale metallic glanscoating zorgt ervoor dat het gebouw vanuit iedere hoek anders wordt beleefd.

Lees meer
Rockpanel Case Study Emmeloord Netherlands 
Rockpanel Colours A2
Woonwijk / Flatgebouw
06 okt 2021

Emmeloordse flats krijgen veilige, toekomstbestendige kopgevels

Vier flats aan de Urkerweg in Emmeloord zijn voorbereid op de toekomst. Naast een all-electric installatiepakket en een nieuwe, duurzame gevel betekent dit ook veel oog voor brandveiligheid. Dankzij een aluminium achterconstructie en Rockpanel A2 gevelplaten, zijn de nieuwe gevels geclassificeerd als onbrandbaar (Euroklasse A2-s1,d0).

Lees meer
Rockpanel Case Study
Nikolaus Von Weis Gymnasium - Germany
Rockpanel Colours RAL 110 70 50
Scholen & Universiteiten
30 sep 2021

Een kunstzinnige toevoeging voor het Nikolaus-von-Weis-Gymnasium

Architect Christfried Rudolph voegde vier nieuwe klaslokalen toe aan de school en de voorkant van het trappenhuis is nu versierd met een gebouwhoog kunstwerk gemaakt van gefreesde Rockpanel gevelpanelen.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Van lennepstraat Rotterdam
Rockpanel Woods Cherry, Merbau & Mahonie, Colours
Woonwijk / Flatgebouw
30 sep 2021

Opvallende opknapbeurt voor achtergevel Rotterdamse corporatiewoningen

De Rotterdamse Van Lennepstraat heeft een grote metamorfose ondergaan. Aan de straatzijde is het oorspronkelijke, expressieve karakter van de jaren ’20-gevels in ere hersteld. De verouderde achtergevel heeft plaatsgemaakt voor een speels ontwerp met drie kleuren Rockpanel Woods gevelplaten. Met deze renovatie krijgt niet alleen de straat zelf, maar de hele wijk een flinke facelift.

Lees meer
Rockpanel Case Study Matrix
Kantoren
20 jul 2021

Nieuw kantoorgebouw als visitekaartje

Al 30 jaar is MATRIX DOORS uit Boom (België) specialist in sectionaalpoorten, met ondertussen ook de tweede generatie van de familie Nijs actief in het bedrijf. Het onafhankelijke Belgische familiebedrijf heeft zich doorheen de jaren gespecialiseerd in fabricage, verkoop en montage van sectionaalpoorten in zowel de privé- als industriesector. Tijdens het groeitraject ontstond de nood aan een nieuw kantoorgebouw. BAO-architecten uit Bornem ontwierp een markant en modern complex. MATRIX DOORS nam als specialist ter zake de gevelbekleding met Rockpanel Colours zelf voor zijn rekening.

Lees meer
Laad meer